Over ons

METIP is het Maritime Emerging & Enabling Technologies Innovation Park. Een innovatiecentrum, community, fieldlab, techhub en broedplaats op de voormalige marinewerf Willemsoord in Den Helder, waar de nieuwste en opkomende technologieën innovatief worden ingezet voor maritieme, mariene en offshore (energie) toepassingen.
|
Over ons

Bij METIP werken bedrijven, overheden, startups en kennisinstellingen samen aan innovatieve toepassingen in de maritieme, mariene en offshore industrie. Binnen METIP komen we samen tot nieuwe robotica, software, innovatieve toepassingen van bijvoorbeeld dronetechnologie in de on- en offshore en tot de doorlopende ontwikkeling van VR en XR voor games en trainingsdoeleinden in de maritieme sector.

Ontstaan

METIP is onderdeel van de Regio Deal en ontstaan in nauwe samenwerking met bedrijven, scholen, Ontwikkelingsbedrijf NHN, de gemeente Den Helder, provincie Noord-Holland en het Ministerie van Defensie. Noord-Holland biedt graag de voedingsbodem om uit te groeien tot een ijzersterke tech regio. 

Onze ambitie

Met METIP willen wij innovatieve bedrijven, opleiding, kennis, expertise en werknemers uit de regio en daarbuiten met elkaar verbinden. De concentratie van maritieme technologie stimuleert innovatie en bevordert een gezamenlijke aanpak. Het METIP draagt aantoonbaar bij door een effectieve en versnelde doorontwikkeling en toepassing van (nieuwe) mariene en technische maritieme innovaties.

Samenwerkingspartners

Bedrijven, overheden, opleidingen, start-ups en kennisinstellingen vinden bij METIP aansluiting op elkaar. Stuk voor stuk uitmuntend in hun vakgebied, maar samen de Top van Noord-Holland. Benieuwd welke partners al zijn aangesloten?
Expertise sentrum additative manufacturing
Sepctro-AG
Speeder Systems
De kop van Noord-Holland
DroneQ logo
control talent.net
reality imaging
nl-ai-coalitie_logo
Offshore Wind Innovatie Centrum-OWIC

Wat kan METIP voor jou betekenen?

In Willemsoord 51AA, 1781 AS Den Helder is een moderne innovatie- en technologieplek ingericht. Een inspirerende locatie met voldoende omvang waar mensen, middelen en mogelijkheden worden gematcht en samenkomen. Passie, inspriatie en kennis wordt hier met elkaar gedeeld en uitgebreid. Ambitieuze startups kunnen hier leren van gevestigde namen, scale-ups voegen zich samen en maken hun volgende stap, kennisinstellingen dragen direct bij in de praktijk en getalenteerde studenten vinden hier het hoogwaardige leerbedrijf dat hun toekomst maakt. In 2024 staat er een zelfstandige METIP-organisatie. Wil je nog meer weten over METIP neem dan contact op via het contactformulier of kom gezellig een keertje langs bij ons innovatiecentrum!