Emagine BV

Projectpartner
|
|
Emagine BV

Emagine is een specialist op het gebied van XR (Virtual/Augmented/Mixed Reality) voor het onderwijs en bedrijfsleven. Vooral software- en content ontwikkelaar. Voor nu richten we ons op het vernieuwde vmbo, mbo en hbo en de daarbij behorende profielen en keuze vakken, die we vervolgens omzetten in een interactieve virtuele wereld. We willen XR binnen het onderwijs toegankelijker maken, met meer diepgang en een nog betere aansluiting bieden op de oorspronkelijke onderwijs gedachte. XR biedt stimulerende, spannende en nieuwe manieren van lesgeven, waarbij verbinding centraal staat.

Samenwerking METIP

E-magine ontwikkelt samen met METIP een platform in een Netflix-structuur waar alle vormen van XR beschikbaar zijn. Gebruikende onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen zo op één plek alle toepassingen vinden. De implementatie van XR in het onderwijs wordt vooralsnog gekenmerkt door pioniers die los van elkaar het wiel proberen uit te vinden. De ontwikkelaars vinden er een verenigde onderwijsmarkt, waar zij hun producten aan de hele sector kunnen aanbieden. Ontwikkelaars staan te trappelen om content te ontwikkelen, maar worden gefrustreerd door de moeizame, versnipperde onderwijsmarkt. Zo biedt het platform de broodnodige infrastructuur die de creatie van en toegankelijkheid tot passende XR-technologie voor het onderwijs een vlucht laat nemen.

Projecten
Immersive

Maginex is verzamelplek en ontwikkel platform waar alle XR content samen komt en beschikbaar wordt gesteld voor het onderwijsland en bedrijfsleven.

XR