METAVERSE

Het gezamenlijk verkennen, onderzoeken, innoveren, ontwikkelen, exploreren, valideren, toepassen en exploiteren van (aspecten van) 3D FOTOGRAFIE en METAVERSE concepten en standaarden.
Betrokken projectpartners
reality imaging
3D imaging
|
METAVERSE

Het Afsprakenkader tussen Reality Imaging en METIP betreft hun samenwerking bij het gezamenlijk verkennen, onderzoeken, innoveren, ontwikkelen, exploreren, valideren, toepassen en exploiteren van (aspecten van) 3D FOTOGRAFIE, 360 FOTOGRAFIE en METAVERSE-concepten en -standaarden.

De focus is deze technologieën te presenteren aan ondernemers door middel van presentaties, workshops en meetups. METIP heeft een 3D Imaging Lab gerealiseerd op aanwijzing van Reality Imaging waar iedere geïnteresseerde ondernemer gebruik van kan maken.

Reality Imaging is gespecialiseerd in fotogrammetrie, 3D modellen en 360º foto’s. Fotogrammetrie is de “wetenschap van het meten in foto’s”, en wordt het meest gebruikt in teledetectie, luchtfotografie, archeologie, architectuur en andere gebieden waar we metingen van foto’s moeten bepalen. Daarnaast wordt het steeds meer toegepast bij Game-ontwikkelaars, 3D printing, Forensisch onderzoek, webwinkels, kunstenaars, Musea’s en medische toepassingen.

Het is gebaseerd op het principe dat, hoewel een enkele foto alleen tweedimensionale coördinaten (hoogte en breedte) kan opleveren, twee overlappende afbeeldingen van dezelfde scène, een beetje uit elkaar worden genomen, de derde dimensie (diepte) kan worden berekend. Dit is ongeveer dezelfde manier waarop het menselijke visuele systeem dieptewaarneming genereert uit de beelden die door onze twee ogen worden geprojecteerd.

Gerelateerde projecten
Digitalisation

De Kop van Noord-Holland, wil met de RegioDeal Maritieme Cluster Kop van Noord-Holland een excellent ondernemersklimaat ontwikkelen voor innovaties door digitalisering op onder ...

Digitalisation

Energy Reinvented Community (ERC) en de focusgroep Digitale Energie ondersteunen het ecosysteem, activiteiten en programma’s van het METIP.

DronesDatascience
Digitalisation

Het Afsprakenkader tussen Booomtag® en METIP heeft betrekking op het toepassen van NFC-technologie (Near-Field Communication) en richt zich op het opschalen van duurzame bedrijf...

Digitalisation

AyeAye® is de unieke alles-in-één bootcomputer die meer dan 20 maritieme producten combineert in één slimme robuuste oplossing. De AyeAye® is bijzonder geschikt voor zeiljachten...