Kick-off project Autonoom kustveilig

Datum: 21-09-2023
t/m 21-09-2023

Bent u aanwezig tijdens de kick-off van het project Autonoom kustveilig?
Meld u via onderstaande formulier aan, dan weten we dat u aanwezig bent op donderdag 21 september.


 

Op donderdag 21 september (13.00 uur – 16.00 uur) vindt de kick-off van het project “Autonoom kustveilig”  plaatst bij METIP in Den Helder. Dit project is het vervolg op het project “Strandveilig”. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de eerste resultaten van wat “Drone in a box” kan betekenen voor het detecteren en lokaliseren van natuurrampen en het opsporen van personen: zoals drenkelingen of sporters in nood.

Binnen dit project onderzoeken we de waarde van de inzet van autonome drones (Drone in a box) binnen kustgebieden. De aanleiding hiervoor is de toenemende vraag naar efficiëntere en effectievere methoden om kustgebieden te bewaken en te beschermen.

Tijdens de demonstratie laten we door middel van live simulatie verschillende toepassingen van autonome drones zien en presenteren we de bevindingen uit enkele weken testen. Graag zouden we u willen vragen om te reflecteren op deze bevindingen en toepassingen, evenals om zelf usecases aan te dienen voor vervolgstudies. Hoe meer relevante use cases er zijn binnen een bepaald gebied, hoe groter de kans om hier ook een interessante business case van te maken.

Het belooft een interactieve demonstratie te worden waarbij lokale-/semioverheden en maatschappelijke organisaties gezamenlijk de relevantie van autonome drones voor kustveiligheid kunnen verkennen.

Het project “Autonoom kustveilig”  is gefaciliteerd door  METIP (Maritime Technology Innovation Park) in samenwerking met Airhub, DroneQ en  DroneLand en is ontstaan vanuit de RegioDeal Kop van Noord-Holland.

Gerelateerd